help
Київ
arrow
  • Київ
  • Онлайн
  • Одеса
Передзвоніть мені
/
Який рівень англійської необхідний для навчання за кордоном?
Як визначити свій рівень мови та чи достатньо його для вступу до ВНЗ світу: розбираємось зі STUDY.UA
Англійська для навчання за кордоном

Що може стати на заваді здійсненню ваших сміливих освітніх мрій? Недостатнє знання англійської мови. Саме так вважає багато абітурієнтів та школярів, обираючи майбутню спеціальність та вищий навчальний заклад. Адже для занурення у студентське життя будь-якої країни світу необхідно, насамперед, добре володіти англійською, а також старанно навчатися. І якщо із другим в українського учня може бути все чудово і бали за профільними предметами будуть високими, то саме недостатнє знання мови може виявитись вирішальним. Здобуття міжнародної освіти — це перспективи, що відкривають перед студентом широкі кар’єрні та життєві обрії. Не варто зрікатися їх лише через вагання щодо знання англійської мови. Якщо ви лише мрієте, розмірковуєте або ж навіть серйозно налаштовані на навчання за кордоном — ця стаття саме для вас. Розглянемо місце англійської мови у житті майбутнього студента та рівень знань, який потрібен для вступу та життя в іншій країні.

З чого починати?

Освітні експерти компанії STUDY.UA переконані, що завчасна підготовка — запорука успіху у справі вступу до навчального закладу за кордоном. Понад 22 роки вони готують українців до зарахування до вишів світу та знаються на тонкощах і вимогах різних закладів. І найкращою стратегією підготовки є комплексне і поступове опанування англійської мови. Не лише покращення і загального рівня володіння нею, а й академічної англійської. Програми підготовки до вступу за кордон допомагають ще в Україні звикнути до того, що предмети ви також будете вивчати англійською мовою. Це дуже важливий момент адаптації до нової освітньої системи — терміни, визначення та назви вузькоспеціалізованих предметів зазвичай не зустрічаються при загальному вивченні мови на курсах. Тож підвищення рівня англійської і одночасне навчання нею — дає переваги, котрі допоможуть вам у майбутньому за кордоном почуватися більш впевнено та комфортно.

Чому важливо добре знати англійську мову для вступу за кордон?

  • Адаптація в новому середовищі.

Спілкування з однолітками, студентами та новими друзями — одна із найважливіших сфер адаптації учня за кордоном. І все це буде відбуватися англійською мовою. Адже багато абітурієнтів так само приїжджають до США, Канади, Європи або Великої Британії із різних куточків світу і їхня рідна мова може бути навіть не англійською. Тому володіння спільною мовою і здатність встановлювати зв’язок та заводити знайомства у мультикультурному просторі таке важливе.

  • Успішне навчання.

Це може видатись надто очевидним, проте саме академічна успішність і знання англійської тісно пов’язані між собою. І чим раніше учень почне заглиблюватися у предмети саме англійською мовою, тим легше йому буде сприйняти навчальний матеріал за кордоном. А відповідно — скласти іспити та відповідати на уроках.

  • Освоєння у новій системі освіти.

Це те, про що доволі часто забувають при бажанні вступити до ВНЗ за кордоном. Практична та психологічна готовність пристосуватися до нових умов навчання. Важливо не лише розуміти англійську мову, але вміти нею висловлювати свою позицію, брати участь у дискусіях, університетських заходах тощо. Ділове листування, реєстрації на різноманітні навчальні програми, оформлення наукових досліджень — все це відбувається англійською мовою. І чим досконалішим буде її знання, тим легше вам буде розібратися в самих правилах і тонкощах освітньої системи країни та університету. Для цього освітні експерти STUDY.UA пропонують спеціальні підготовчі програми, де є змога підготуватися до майбутньої системи в обраному виші.

Як оцінити своє знання англійської мови?

Перш ніж подавати документи на вступ до складати іспит IELTS, важливо розуміти, який рівень знань ви вже маєте. Для цього є безліч способів: від проходження програм з вивчення англійської мови і здобуття певного рівня до звичайного тестування на визначення ґрунтовності ваших знань.

Для того, щоб претендувати на вступ до престижних університетів за кордоном, рівень англійської мови за IELTS має бути принаймні 6,5 (або відповідний рівень за TOEFL, Duolingo та ін.).

Відповідно, чим вищий рейтинг навчального закладу, тим вищими будуть вступні вимоги, зокрема до знання англійської мови. Тож попереднє розуміння, де саме ви бажаєте навчатися, допоможе зорієнтуватися із вимогами та мовною підготовкою.

У яких випадках потрібно складати іспит TOEFL, а в яких IELTS?

Для вступу до більшості ВНЗ за кордоном потрібно подати результати міжнародного мовного іспиту. Як правило, іспити TOEFL та IELTS є взаємозамінними. Відмінність полягає в тому, що перший — це американський тест, а другий — британський. Єдиний випадок, коли неодмінно потрібно складати саме IELTS UKVI (спеціальний тест від британської імміграційної служби) — це вступ до університетів Великої Британії.

Іспит TOEFL зараз можна складати онлайн, що особливо зручно для абітурієнтів з України. 

Таблиця з рівнями англійської мови за Міжнародними тестами

Підготовка до складання іспитів IELTS, TOEFL та інших

Міжнародний іспит на визначення рівня володіння англійською мовою — обов’язковий при зарахуванні до ВНЗ за кордоном. Це може бути IELTS, TOEFL, Duolingo та ін., залежно від вимог ВНЗ. Він складається із таких розділів, як Speaking, Listening, Reading, Writing. Це максимально об’єктивна оцінка знань абітурієнтів із різних мовних аспектів. Підготовка до такого іспиту — це всебічне вивчення англійської у кожному напрямі, який буде на тестуванні. В ідеалі, усі блоки мають бути приблизно одного рівня: як-то письмо, читання, слухання тощо. Тобто, якщо ви чудово спілкуєтесь з іноземними друзями, але не впевнені у своїх силах, коли доходить до складання мотиваційного листа або граматичних вправ — цей розрив доведеться вирівнювати. Викладачі у STUDY.UA не перший рік готують учнів до складання міжнародних мовних іспитів та знають, як отримати високі результати й швидко засвоїти матеріал. Із підтримкою та систематичним навчанням навіть такий страшний, на перший погляд, іспит, як IELTS, ви зможете скласти спокійно та впевнено.

Як вступити до університету за кордоном у 2024 році
Як вступити до університету за кордоном у 2024 році

В STUDY.UA підготували інструкцію з 10 кроків для зарахування, щоб розібратися з етапами і специфікою вступу в різні країни.

Коледж чи університет в Канаді: що обрати?
Коледж чи університет в Канаді: що обрати?

STUDY.UA відповідає на це питання та дає інструкцію з вибору ВНЗ Канади у 2023 році для українських абітурієнтів

Куди поїхали навчатися українці у 2022 році? ТОП країн та вишів

Вища освіта за кордоном: перевірені та популярні напрямки для наших учнів від компанії STUDY.UA